Margreet Spijker Paul Vogelaar

Ons doel is betrokken en effectieve samenwerking in teams te creëren, vanuit een veilige basis!

Kickwerkt is gevestigd op de grens van Hilversum en ’s Graveland. Vanuit deze inspirerende plek wij helpen organisaties en teams met het creëren van betrokken en effectieve onderlinge samenwerking vanuit een veilige basis.

Margreet Spijker heeft als journalist, presenatrice en redacteur gewerkt bij onder andere RTL en WNL waar ze veel kennis en ervaring heeft opgedaan over het belang van communicatie en het presenteren van jezelf in het creatieve proces.

Als student journalistiek wist ik dat ik faalangst had. Toen ik stage ging lopen zocht ik daarom een plek uit bij een krant waar ik niet wilde blijven. De Telegraaf. Ik voelde aan dat ik fouten moest kunnen maken om creatief te zijn. Op de stageterugkomdag zaten wij studenten in een grote kring met een docent die ons een voor een vroeg waar we werktenen wat de bevindingen waren. Bij mij aangekomen zei hij: Wat? Bij die krant! Met jou praat ik niet meer. Niemand zei wat. Deze en vele andere ervaringen heb ik nodig gehad om het besef te krijgen hoe belangrijk het is weerbaar te zijn. We hebben misschien allemaal wel een stem die ons zegt: ik ben niet goed genoeg, niet slim genoeg, niet doortastend genoeg etc.

De kritische scheidsrechter in mijn hoofd zat me lang in de weg tot ik me begon te verdiepen in de randvoorwaarden en de effecten van psychologische veiligheid. Ik was toen al een ervaren presentator op de landelijke televisie. In eerste instantie heb ik de kennis toegepast bij het coachen van presentatoren en media programmamakers. Ook bij spreken in het openbaar is psychologische veiligheid een basisvoorwaarde voor vrijheid en plezier. Deze kennis ben ik vervolgens breder gaan delen. Mensen in kantoren, scholen, boardrooms, op de werkvloer op alle niveaus is het bruikbaar, toepasbaar en nodig.

Ik had het geluk in contact te komen met invloedrijke mensen oa via de Mandeville academy voor hoogbegaafden in Gouda. Zo ontmoette ik daar Dr James Doty hoogleraar neurochirurgie aan Stanford Universiteit in de VS, de directeur van The center for Compassion en Altruism Research and Education. Wat is psychologische veiligheid voor mij: Het omarmen van fouten, het je uitspreken over onrecht, het steunen van verantwoordelijke leiders, het accepteren van onze verschillen in temperament en niet te vergeten in opvattingen.

Paul Vogelaar geeft training bij verschillende organisaties, wat betekent dat hij bekend is met de uitdagingen en behoeften van verschillende werkvelden en werknemers. 

Voordat ik mij ging toeleggen op het trainersvak, al weer meer dan 20 jaar terug, beklede ik meedere directie en consultancie en marketing functies. Het kiezen voor een andere carriere kwam toen ik mijzelf de vraag stelde: Ís wat ik nu doe zinvol? Voegt het iets toe? Maakt het me gelukkig? Het antwoord was: ‘Nee’!

Dat was het moment dat ik wat anders ‘moest’. Zo kon ik niet verder. Door masteropleidingen NLP, organisatiepsychologie, trainer en coach kon ik mijn levens en werkervaring gaan inzetten voor iets wat in mijn ogen er wel toe doet. Organisaties en teams helpen om psychologisch veiligheid te introduceren en ontwikkelen. Kort gezegd. mensen die zichzelf zijn, bewust zijn, en niet oordelen over de ander fuctioneren het best, zijn gelukkiger en gebruiken wat ze in zich hebben om te leren en beter te worden.

Als je er toe doet heeft werk zin, daagt het uit. Daar worden mensen gelukkiger van. En de werkgever ook want zijn of haar werk wordt leuker en het bedrijfsresultaat verbetert, 

Hans van der Loo is een bekend schrijver van managementbestsellers. Daarnaast is hij een veelgevraagd… buitenland. Bovendien is hij een ervaren begeleider van veranderproces op het gebied van visie, cultuur en gedrag.

Hans is dé expert in Nederland als het gaat om sociale en psychologische veiligheid, zelfmotivatie en werken aan dynamische teams (‘teaming’). Hij heeft hierover meerdere bestsellers geschreven. Zijn aanpak is een combinatie van wetenschappelijke onderbouwing en hands-on daadkracht. Daarbij gaat hij ervan mensen zelf het initiatief tot verandering en prestatieverbetering nemen.

Het samen met elkaar bepalen van de beste oplossingen, de systematische en weloverwogen toepassing van kleine en gerichte prikkels (‘nudges’) en bewuste beïnvloeding door voorbeeldgedrag zijn de ingrediënten waarvan Hans gebruik maakt. Dit alles voorzien van een flinke dosis positieve energie, onderbouwde kennis en een speelse attitude.

Margreet Spijker

Margreet Spijker

(Media) Trainer, Coach, Dagvoorzitter

Paul Vogelaar

Paul Vogelaar

Trainer, Coach, Consultant

Hans van der Loo

Consultant, Auteur, Spreker