KICKwerkt.nl

Giftig gedoe op de werkplek

Van agressief gedrag naar sociale veiligheid

Caroline Koetsenruijter, Hans van der Loo

‘Giftig gedoe op de werkplek’ is uitgeroepen tot managementboek van het jaar! Gerenommeerd deskundigen Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo schreven over onwil, pesten, intimidatie, machtsmisbruik, agressie en discriminatie, wat daaraan te doen en hoe het te voorkomen.

Ongewenst gedrag op het werk

Het is niet te geloven. Jaarlijks zijn er bijna 2,5 miljoen incidenten met giftig gedoe op de werkplek. Waar gaat het dan om? Wat houdt giftig gedoe in en waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

 

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. ‘Giftig gedoe op de werkplek’ is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

  • Het eerste goed onderbouwde overzichtswerk in Nederland over de ontwikkeling van sociale (on)veiligheid op het werk. Behandelt het hele palet aan interne agressie en ongewenst gedrag, niet alleen seksuele intimidatie, maar bijvoorbeeld ook discriminatie en pesten.
  • Zeer actuele thematiek die verklaard wordt aan de hand van meer dan twintig spraakmakende cases en tientallen insiderverhalen.
  • De auteurs presenteren een nieuwe visie: de focus moet van incidenten met individuele daders en slachtoffers naar herhaalde patronen ingegeven door groepsprocessen en omgevingsfactoren.
  • Vol met praktische modellen en tools waarmee je meteen zelf aan de slag kunt gaan.
Giftig gedoe op de werkvloer Managementboek 2024

Managementboek van het Jaar 2024

Op donderdag 18 april 2024 is ‘Giftig gedoe op de werkplek’ van Caroline Koetsenruijter en ‘onze’ Hans van der Loo uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2024.

Uit het juryrapport: “Dit boek verrijkt het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak – die zich vooral richt op de ‘dader’ – ter discussie te stellen.”

Wil je meer weten over onze werkwijze en wie wij zijn?

Hans van der Loo

Herken je giftig gedoe bij jou in de organisatie?