KICKwerkt.nl

321-Actie Teambuilding dag

3, 2, 1 … Actie!

Teambuilding was nog nooit zo leuk, indringend én effectief

Bij de ‘3,2,1 … actie!’ teamtraining leren de teamleden om hun kwaliteiten en gedachten om te zetten in beelden. Deze filmdag brengt de gewenste verandering van een team letterlijk in beeld op een manier die ze geweldig vinden. Medewerkers kijken door de bril van een acteur naar hun eigen rol. Onder leiding van trainers Margreet en Paul worden de rollen uitgediept en maken de medewerkers gezamenlijk een televisieprogramma, terwijl het script van de organisatie het kader is. Samen leren door doen en laten zien. Deze teambuilding formule gaat over betrokken en met passie de bedrijfs- en teamdoelstellingen optimaliseren. Op de set wordt het scenario met hulp van de trainer vertaald naar het draaiboek van de toekomst.

Dat is de kracht van 321….actie! Gedachten en patronen worden zichtbaar. Zo ziet het team wat voorheen niet zichtbaar was en welke actie er nodig is. De ultieme teambuilding.

Typecasting

Voordat de medewerkers naar de studio komen regelen we online een eerste type casting . Elke medewerker vult de karaktertest in. In de studio krijgen ze de uitslag.
  • Ben je een regisseur die soms dominant kan zijn en niet bang is de strijd aan te gaan. Die humor inzet en zich verantwoordelijk voelt voor het eindresultaat?
  • Of ben je meer een producer, feitelijk, logisch, precies en het liefst bezig achter de schermen?
  • Of toch meer de opnameleider die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Die zich inzet voor harmonie tussen de regisseur en de producer. Die zich inzet om conflicten te vermijden en de sfeer goed te houden?
Deze test geeft deelnemers inzicht in eigen, maar ook in elkaars drijfveren en communicatie.

Lijkt dit je wat voor jouw team?

Door de bril van de acteur

Onder leiding van een teamtrainer kijkt elke deelnemer, door de bril van een acteur, naar zijn/haar eigen rol binnen de organisatie. 

Door middel van speelse theatervormen leren ze elkaar beter kennen en gaan ze aan de slag met de uitslagen van hun test.

Ze diepen hun ‘rol’ verder uit en laten zich meer aan elkaar zien, geven uitleg en toelichting, geven en krijgen feedback van het team en de trainer. Zo komen ze dichter bij elkaar en leren elkaar beter kennen.

Aan het eind van de ochtend maken we van elke deelnemer een ‘take’ van zijn of haar opgedane inzichten en doelstelling om het team te versterken.

Zo komen kwaliteiten en gedachten van medewerkers in beeld.

Je zult versteld staan van de persoonlijke kwaliteiten en de dynamiek die zichtbaar wordt. En dat biedt kansen voor jullie organisatie.

321 actie filmcamera

Stilte op de set

In de middag maken de deelnemers samen hun eigen televisieprogramma. Onder begeleiding van onze crew maken ze een script. De trainer kijkt hoe ze samenwerken en geeft feedback. In de studio worden de taken verdeeld. De deelnemers doen alles zelf, storyboard, scenario, geluid, camera, licht en regie. En ze zijn natuurlijk de sterren voor de camera als acteurs en presentatoren. Dat is pas teamwork! Onze crew legt alle ins en outs uit van film maken en de opnames beginnen.

 

Stilte op de set, 3, 2, 1 actie!

Professionele editing

Als het programma bedacht en opgenomen is, volgt de montage door onze editor. Deze gaat aan de slag met al het materiaal dat het team heeft opgenomen om dit te snijden tot een professioneel televisie item met aftiteling, voice-over en special effects.

Talkshow

Voor de première worden de makers van het televisie item eerst nog uitgenodigd in een talkshow. Onder leiding van onze talkshow presentator Margreet Spijker ontstaat de unieke mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de plannen die in beeld zijn gebracht. Want één beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Wil jij jouw organisatie eens echt in de spotlights zetten?