Workshop Vitaliteit

Workshop Vitaliteit

Een goede leefstijl is een keuze

Wist u dat meer dan 1 miljoen mensen kampt met burn-out verschijnselen en dat meer dan de helft er vanaf kan komen door gezond te leven? Hoe dat kan? Simpel. Door de keuzes die we maken. Dit betekent dat we keuzes moeten maken die zorgen dat we (weer) grip krijgen op onze leefstijl en sterker worden.

De keuze om van patronen in eten en bewegen te veranderen én het omgaan met stress is een besef dat 'tussen de oren' moet door-dringen. Dat besef is dé manier om een gezonde levensstijl, stress en werkplezier positief te beïnvloeden.

De Workshop Vitaliteit gaat over fysieke en mentale gezondheid

De Workshop Vitaliteit gaat niet alleen over fysieke, maar ook over mentale gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze twee factoren met elkaar verbonden zijn.  Een gezonde geest in een gezond lichaam staat gelijk aan vitaliteit.

KICKwerkt schudt de deelnemers wakker met de inhoud van de workshop Vitaliteit. Dat doen we met de hamvraag: “Wie is de baas over jouw gezondheid?” Gezond denken én doen is de weg naar een gezonde leefstijl. De workshop is een dag met veel actie en uitdaging. 

De workshop bevat:

  • veel beweging en afwisseling
  • veel plezierige momenten, want dan leer je het meest
  • inzicht in de gevolgen van je huidige leefstijl
  • de uitdaging om gewoontes te veranderen
  • inzicht in hoe en waarom je excuses verzint
  • een plan voor een gezonde leefstijl

De trainer laat je ervaren hoe het brein werkt. Waarom we vaak excuses verzinnen om niet te hoeven veranderen. De trainer helpt je een plan te maken hoe je dit wél doet. Hoe je weer de baas over je eigen leefstijl en werkvermogen wordt. En hoe jouw fysieke en mentale gesteldheid niet afhangt van de werkgever of wie dan ook!

Je doet de nodige kennis op van alles wat je eet, wat fabrikanten in ons eten stoppen en wat het gevolg is. We geven deelnemers inzicht in wat een goede conditie is en wat gezond bewegen oplevert. Je krijgt een basis fitnesstraining. Eenvoudige oefeningen die effectief zijn en die je overal kunt doen. Daarnaast worden verschillende testjes afgenomen met betrekking tot je conditie, kracht, lenigheid, bloeddruk, BMI en gewicht.

We gebruiken de lunch om je te laten ervaren en proeven dat je dagelijks gemakkelijk een gezonde en lekkere lunch kunt nuttigen. Ook op je werk. 

Met een Vitaal gevoel naar huis

Aan het eind van de dag leggen we de gemaakte afspraken voor de komende 6 weken vast. Samen met u maken we een ‘Roadmap’ waarin we de behaalde resultaten van de dag vastleggen en ervoor zorgen dat de gestelde doelen gehaald gaan worden.