Training Leiderschap

Training Leiderschap

Goede leiders gebruiken geen macht

Een succesvolle leider heeft een heldere visie op de organisatie, die verbonden is met zijn identiteit. Een leidinggevende communiceert, maakt contact en beïnvloedt. Een goede leidinggevende kent zichzelf. Alles valt samen bij de persoonlijk leiderschap.

Wat zijn jouw valkuilen en overtuigingen. Na deze onderzocht te hebben wordt in de training gewerkt aan persoonlijk inzicht, inzicht in eigen communicatie, overtuigingen, wereldbeeld, contact maken en effectief beïnvloeden. Je krijgt sleutelervaringen aangereikt voor een helder zelfbewustzijn.

Sleutelwoorden leiderschap

  • identiteit
  • communicatie
  • visie

Er is niet één formule voor leiderschap

Het boeiende aan leiderschap is dat er geen enkelvoudige formule voor is. Als het om managementtaken gaat, zoals delegeren, vergaderen en projectplanning, dan zijn verschillende methoden te leren. Een goede leider heeft echter meer nodig. In onze visie gaat het bij leiderschap niet om methodieken, maar om visie en emotie. Tijdens de Training Leiderschap leer je aanvoelen hoe je mensen kunt
inspireren, motiveren en helpen ontwikkelen.

Om goed te kunnen communiceren is het zaak dat leidinggevenden zichzelf goed managen en leren kijken en werken vanuit een win–win situatie. Als basis hiervoor gebruiken wij in de Training Leiderschap ons Zelf Managementmodel en De Cirkel van Invloed van Stephen Covey.

  1. Wees proactief
  2. Begin met het doel voor ogen
  3. Belangrijke zaken eerst
  4. Denk altijd in termen van win-win

5. Probeer eerst te begrijpen en dan begrepen te worden
6. Werk synergetisch; twee weten meer dan één
7. Houd de zaag scherp

Deze uitgangspunten zijn de kapstok voor de training. Afhankelijk van wat er speelt, wordt er in de training gekozen wat er echt toe doet. Op deze wijze spelen we ter plekke in op de ontwikkeldoelen van jou en de andere deelnemers, zodat je stappen gaat zetten in jouw communicatie. Je maakt ook een persoonlijkheidstest waarmee je meer inzicht in jezelf krijgt en leert je medewerkers beter te ‘lezen’. Dit stelt je in staat beter contact te maken. 

Communicatie is the key

Wij werken tijdens de Training Leiderschap voor een belangrijk deel aan jouw communicatie. Om het maximale uit jezelf en je collega's te halen zul je moeten (leren) luisteren, goede vragen stellen, contact kunnen maken, hindernissen naar doelen kunnen leiden en samenwerken vanuit vertrouwen in de capaciteiten en positieve intentie van je medewerker. 

Theorie en Praktijk wisselen elkaar af

Naast theorie en inzichten gaan alle deelnemers ook praktisch aan de slag. Het zijn interactieve sessies. Tussen de trainingssessies door krijg je opdrachten om op de werkvloer uit te voeren. Gedurende deze periode word je online begeleid met eventuele vragen. Je leert hoe je effectief communiceert en hoe je inzicht kunt krijgen in de belevingswereld van anderen. Je ontdekt jouw natuurlijke stijl van leidinggeven. Vervolgens leert je hoe je die visie op vele manieren tot uitdrukking kunt brengen.

Verwacht resultaat

Je krijgt inzicht in hoe je leiding geeft en hoe je vanuit jouw persoonlijke kwaliteiten je medewerkers beïnvloedt. Hoe je kunt aansluiten bij de gevoelens en denkwereld van de medewerkers die je leiding geeft én hoe je hen inspireert en motiveert.